Checken van VSO is vaak lonend
Een technisch medewerker wordt vanwege reorganisatie ontslagen. Hij vraagt onze advocaat arbeidsrecht de vaststellingsovereenkomst (VSO) van zijn werkgever te controleren. Er blijken fouten zijn gemaakt met loonbetaling en met de transitievergoeding. Na een korte brief betaalt de werkgever de juiste bedragen en vergoedt de advocaatkosten. De technische medewerker vraagt zich af of zijn werkgever correct…
Lees meerMeer werken voor lagere alimentatie? Nee!
Kan een parttime werkende vrouw verplicht worden om fulltime te werken zodat ze minder alimentatie nodig heeft? Dat hangt af van de situatie, vindt onze familierechtadvocaat. Als (in dit geval) de vrouw erg lang parttime heeft gewerkt is het niet redelijk om haar plotseling te verplichten tot fulltimewerk. De rechtbank is dit met ons eens,…
Lees meer100% WIA-uitkering voor schoonmaakster
Een 52-jarige schoonmaakster kan haar werk niet meer aan vanwege pijnklachten. Na twee jaar arbeidsongeschiktheid vraagt ze een WIA-uitkering aan bij UWV. UWV oordeelt dat de vrouw 19% arbeidsongeschikt is : te weinig voor een uitkering. Onze advocaat zorgt ervoor dat UVV deze afwijzing omzet in 100% toekenning. Via een bezwaarprocedure regelt ze dat onze…
Lees meerVader moet blazen voor omgangsregeling
Soms is er na de scheiding een nare strijd over de vraag of de kinderen veilig zijn bij de andere ouder. Er kan dan een creatieve oplossing gevonden worden, bijvoorbeeld over een blaastest als voorwaarde voor contact. De rechter gaat vaak mee met zo’n oplossing. Alweer een tijdje geleden was sprake van zo’n situatie. Na de…
Lees meerTerugwerkende alimentatiedaling voor kleine ondernemer
Een kleine ondernemer kan vanwege moeilijke financiële omstandigheden zijn alimentatie niet meer betalen. We procederen bij de rechtbank over vermindering van het bedrag. Omdat we kunnen aantonen dat destijds een te hoge alimentatie is bepaald, verlaagt de rechter met terugwerkende kracht zowel de kinderalimentatie als de partneralimentatie. In het verleden is de ondernemer ten…
Lees meerOneens met ontslag? Reageer tijdig!
Een barmedewerkster bij een koffiebar in Nieuwegein wordt zonder geldige reden ontslagen. Ze protesteert, maar de werkgever reageert niet op dit protest. Pas als onze advocaat arbeidsrecht een procedure bij de rechtbank begint is de koffiebar bereid om te onderhandelen over een goede vertrekregeling. Als de werknemer nog een week had gewacht met het inschakelen…
Lees meerInteren op spaargeld bij alimentatie niet nodig
Tijdens een scheiding vraagt de vrouw partneralimentatie tot het moment dat ze werk vindt waarmee ze voldoende kan verdienen. De man vindt dat ze het verdeelde spaargeld moet gebruiken en weigert alimentatiebetaling. Met onze familierechtspecialist oordeelt de rechter dat de vrouw niet hoeft in te teren op het spaargeld, omdat de man evenveel spaargeld heeft…
Lees meerOngeldig ontslag vanwege stalking ex
Een nagelstudio ontslaat de medewerkster op staande voet nadat ze bij de ingang is aangevallen door haar ex. Zo’n ontslag is alleen mogelijk onder heel bijzondere omstandigheden. Omdat de medewerkster niet verantwoordelijk is voor haar gewelddadige ex moet de nagelstudio het ontslag intrekken. Onze advocaat zorgt ervoor dat de medewerkster in een ruime vaststellingsovereenkomst wordt…
Lees meerErkenning vaderschap vernietigd
Vanwege trouwplannen regelt een jonge alleenstaande moeder met haar nieuwe partner erkenning van het vaderschap over haar zoontje. Na het stranden van de relatie wil ze alle banden met de man verbreken. Hoewel het wettelijk lastig ligt, gaat de rechter uiteindelijk akkoord met vernietiging van de erkenning. Erkenning van vaderschap betekent dat een juridische…
Lees meerGeen wettelijk vakantiegeld bij hoog loon
Op verzoek van een kleine ondernemer buigen we ons over een discussie over arbeidsvoorwaarden. Hij betaalt zijn lagere personeel een redelijk salaris met vakantiegeld , maar de manager met een hoger salaris ontvangt geen vakantietoeslag. Is dat wettelijk toegestaan? Ja, als de werknemer meer dan drie keer het minimumloon verdient hoeft de werkgever geen vakantiegeld…
Lees meer