Erkenning vaderschap vernietigd

Vanwege trouwplannen regelt een jonge alleenstaande moeder met haar nieuwe partner erkenning van het vaderschap over haar zoontje. Na het mislopen van de relatie wil ze alle banden met de man verbreken. Hoewel het wettelijk lastig ligt, gaat de rechter in het belang van het kind akkoord met vernietiging van de erkenning.   Erkenning van…

Lees meer

Dubbele transitievergoeding vanwege ADHD

Een werknemer met ADHD krijgt onverwacht een slechte beoordeling en wordt meteen ontslagen. Onze advocaat vecht het ontslag aan. Uiteindelijk kiest de werknemer zelf voor vertrek, in ruil voor een dubbele ontslagvergoeding en verdere financiële tegemoetkoming.De manier waarop de werkgever (niet) met haar ADHD omging speelt hierbij een grote rol. Sinds 8 jaar werkt de…

Lees meer

Zieke werknemer houdt baan

Een productiemedewerkster werkt 18 jaar aan de lopende band in een fabriek. Ze wordt ziek en de re-integratie verloopt moeizaam. De fabriek wil afspraken maken over ontslag, en Spoorlaan Advocaten kijkt mee met de medewerkster. Wettelijk is er geen reden voor ontslag, zodat we ervoor zorgen dat de vrouw haar baan houdt.   De fabriekmedewerkster…

Lees meer

Alsnog WIA voor beleidsmedewerkster

Na een succesvolle carrière wordt een beleidsmedewerkster uit Utrecht ziek, en kan niet meer werken. Na twee jaar arbeidsongeschiktheid vraagt ze een WIA uitkering aan bij UWV. UWV vindt dat de beleidsmedewerkster parttime zou kunnen werken en kent slechts een gedeeltelijke WIA-uitkering toe. Onze specialist sociale zekerheid procedeert hierover en de beleidsmedewerkster ontvangt met terugwerkende…

Lees meer

Omgangsregeling hond via convenant

Bij de scheiding willen beide partners de hond meenemen. Uiteindelijk bereiken ze een compromis: de hond blijft bij de man, maar mag elke week naar de vrouw. Ook lukt het om afspraken te maken over de kosten van de voeding en de dierenarts. In een convenant worden alle afspraken vastgelegd.   Het komt vaker voor…

Lees meer

Dwangsom voor re-integratie in eigen werk

Na ziekte probeert een juriste haar werk te hervatten. Binnen het team heerst echter een slechte sfeer, ook omdat haar vervangers haar de genoodzaakte afwezigheid verwijten. De werkgever weigert de juriste daarom een re-integratietraject. Onze advocaat arbeidsrecht dwingt de werkgever tot re-integratie via een kort geding bij de kantonrechter. Het bedrijf moet de juriste een…

Lees meer

Geen emigratieverbod moeder met kind

Een alleenstaande moeder wil zich met de kinderen op de Antillen vestigen, waar zij een leuke baan kreeg aangeboden. De vader vraagt de rechtbank onmiddellijk een verhuisverbod uit te spreken om in Nederland contact te kunnen houden. Spoorlaan Advocaten staat de vrouw bij, en wint de procedure over de verhuizing. Onze advocaat betoogt dat het…

Lees meer

Hogere vergoeding in VSO

Een activiteitenbegeleidster kon twee jaar ziekte niet meer aan het werk. Haar werkgever stelde voor om het ontslag te regelen via een vaststellingsovereenkomst (VSO). Dankzij Spoorlaan Advocaten zijn gunstigere afspraken gemaakt over betaling van loon, vakantiedagen en overwerk.   Bij controle van de vaststellingsovereenkomst bleek onze advocaat arbeidsrecht dat de werkgever slordig was geweest bij…

Lees meer

Kinderalimentatie moet bij WW ook betaald worden uit ontslagvergoeding        

Na ontslag vraagt een man vermindering van kinderalimentatie vanwege inkomensdaling. Hoewel hij inderdaad 70% van zijn voormalige loon ontvangt heeft hij een ruime ontslagvergoeding meegekregen. Namens de vrouw vraagt onze advocaat om de kinderalimentatie in stand te houden, nu  de man dit kan betalen uit die ontslagvergoeding. De rechtbank beslist dat de man zijn inkomen…

Lees meer