Alsnog WIA voor beleidsmedewerkster

Na een succesvolle carrière wordt een beleidsmedewerkster uit Utrecht ziek, en kan niet meer werken. Na twee jaar arbeidsongeschiktheid vraagt ze een WIA uitkering aan bij UWV. UWV vindt dat de beleidsmedewerkster parttime zou kunnen werken en kent slechts een gedeeltelijke WIA-uitkering toe. Onze specialist sociale zekerheid procedeert hierover en de beleidsmedewerkster ontvangt met terugwerkende kracht een volledige arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Dit ging eraan vooraf:

Na twee jaar arbeidsongeschiktheid wordt de vrouw gekeurd door de verzekeringsarts van UWV. Volgens UWV kan de vrouw haar eigen werk niet doen, maar kan ze wel parttime ander werk aannemen. Hiermee vindt UWV de vrouw gedeeltelijk arbeidsgeschikt, en kent een gedeeltelijke uitkering toe in plaats van een volledige. Tegen dit oordeel gaat de beleidsmedewerkster in bezwaar bij UWV. Ze verliest die bezwaarprocedure: UWV wijzigt het oordeel niet. Dan schakelt de vrouw Spoorlaan Advocaten in, en start onze specialiste Sociale Zekerheid een beroepsprocedure bij de rechtbank.

Op advies van Spoorlaan Advocaten heeft een onafhankelijke arts  een medische expertise verricht. Hierdoor komt aanvullende medische informatie beschikbaar waaruit blijkt dat de beleidsmedewerkster met méér beperkingen kampt dan de verzekeringsarts van UWV eerder heeft vastgesteld. Die informatie speelt een belangrijke rol in de procedure. De rechtbank neemt de informatie uit het expertiserapport over.

Het beroep is gegrond verklaard – met name op basis van het expertiserapport – en de rechter stelt vast dat UWV ook de kosten van het expertiserapport moet betalen. Op basis van de uitspraak van de rechtbank heeft UWV alsnog met terugwerkende kracht een volledige arbeidsongeschiktheidsuitkering toegekend.

Vragen over sociale zekerheid?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht zijn er voor advies, mediation,  of procederen bij sociale zekerheid, familierecht, arbeidsrecht en letselschade.Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.