Hogere vergoeding in VSO

Een activiteitenbegeleidster kon twee jaar ziekte niet meer aan het werk. Haar werkgever stelde voor om het ontslag te regelen via een vaststellingsovereenkomst (VSO). Dankzij Spoorlaan Advocaten zijn gunstigere afspraken gemaakt over betaling van loon, vakantiedagen en overwerk.
 

Bij controle van de vaststellingsovereenkomst bleek onze advocaat arbeidsrecht dat de werkgever slordig was geweest bij de afrekening van de vele overuren en opgebouwde vakantiedagen van de activiteitenbegeleidster uit Nieuwegein. Ook bleek het loon niet correct te zijn en was de transitievergoeding te laag. Die transitievergoeding was namelijk berekend over het onjuiste, te laag vastgestelde, loon en moest daarom worden verhoogd.

Gelukkig was het niet nodig om lang te discussiëren. Op ons advies heeft de werkgever de berekeningen onmiddellijk aangepast. De activiteitenbegeleidster ontving alle betalingen waar zij aanspraak op kon maken.

 

Heeft u ook vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten en mediators in regio in Woerden/Utrecht/Nieuwegein/IJsselstein adviseren, bemiddelen en procederen over ontslag, vaststellingsovereenkomsten, re-integratie, goed werkgeverschap en meer. Natuurlijk kunnen we ook uw VSO opstellen of beoordelen. Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.