Gratis spreekuur & kosten​

Gratis spreekuur

Telefonisch spreekuur

Voorlopig gaat ons spreekuur op dinsdagmiddag door, maar  vanwege de coronacrisis enkel via de telefoon. Vanwege de adviezen staan we u even  niet ter plekke te woord.  U kunt ons bellen via  telefoonnummer 0348 - 40.70.20.

Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Natuurlijk kunt u uw vraag ook buiten het inloopspreekuur aan ons voorleggen. Wij bieden een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek aan van circa 30 minuten. U kunt contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek op kantoor of een uitgebreid telefonisch advies, of u kunt ons een mail sturen.

Rechtshulp met toevoeging

Ook doen we zaken op toevoegbasis. Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp? Wij doen deze toevoegzaken binnen de regio Utrecht. Bij de Raad voor Rechtsbijstand vragen we de subsidie voor rechtsbijstand voor u aan. U betaalt dan de eigen bijdrage. Informatie over de voorwaarden kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of via het Juridisch Loket.

Kosteloze rechtshulp bij letselschade

Heeft u schade door een verkeersongeluk, een bedrijfsongeval, mishandeling of een medische fout? Bent u werkgever en is uw werknemer uitgevallen door toedoen van een ander? Wij kunnen de schade verhalen op de veroorzaker of op diens verzekering. Meestal kan dit in overleg. Onze kosten worden dan vergoed. U hoeft uw advocaat in dat geval niets te betalen.

Rechtsbijstandverzekeraar vergoedt kosten van procedure

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan hoeft u niet zelf te betalen als geprocedeerd moet worden. Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat iemand met een rechtsbijstandverzekering recht op vrije keuze van advocaat heeft. Dit betekent dat u op basis van uw rechtsbijstandverzekering een eigen advocaat mag kiezen op kosten van de verzekeraar. Dit mag zowel bij bezwaarprocedures (bijvoorbeeld tegen UWV, Zorgkantoor, CIZ) als bij procedures die bij de rechtbank lopen. Ook ontslagprocedures bij UWV vallen onder deze dekking. Met uw rechtsbijstandverzekering bent u vrij om ons in te schakelen; uw verzekeraar betaalt dan de kosten van onze advocaat. We adviseren u hierover tijdig met ons contact op te nemen. Misschien zag u Spoorlaan Advocaten bij Tros Radar in de uitzending? Inmiddels treden we steeds vaker op in overleg met verzekeraars. Neem contact met ons op als u uw (bezwaar)procedure via ons wilt voeren.

Voordelig uurtarief zonder kantoorkosten

Ook verder bieden we betaalbare rechtshulp. We streven naar een zo snel mogelijk behandeling van uw zaak. Hoe efficiënter we werken, hoe meer we de kosten voor u kunnen beperken. We bieden geen verkapte verhogingen als kantoorkosten. Ons uurtarief hangt af van uw situatie en het soort zaak. Als het mogelijk is kunnen we een prijsafspraak maken. U kunt ons bellen of een e-mail sturen.