Omgangsregeling hond via convenant

Bij de scheiding willen beide partners de hond meenemen. Uiteindelijk bereiken ze een compromis: de hond blijft bij de man, maar mag elke week naar de vrouw. Ook lukt het om afspraken te maken over de kosten van de voeding en de dierenarts. In een convenant worden alle afspraken vastgelegd.

 

Het komt vaker voor dat bij een scheiding dat discussie ontstaat over de huisdieren. Dat is best logisch, omdat de hond of de kat vaak de rol van gezinslid heeft. Het vastleggen van een omgangsregeling is dan niet ongebruikelijk.

Juridisch gezien is een huisdier een ‘zaak’. Dat betekent dat verdeling moet plaatsvinden, net als bij gezamenlijke bankrekeningen of spullen. Het kan dan zo zijn dat de waarde gecompenseerd moet worden, zeker als het dier een stamboom heeft en geld waard is.

Voor de duidelijkheid is het goed om de afspraken vast te leggen, zodat ook later duidelijk is waar ieder op kan terugvallen. In deze zaak hebben we de ex-partners uit regio Woerden Utrecht begeleid bij het maken van goede afspraken en die opgenomen in het echtscheidingsconvenant.

 

Vragen over familierecht?

Onze advocaten en mediators in regio in Woerden/Utrecht/Nieuwegein/IJsselstein adviseren, bemiddelen en procederen over scheiding,omgang,verdeling, co-ouderschap en meer. Natuurlijk kunnen we ook een convenant voor u opstellen. Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.