Dubbele transitievergoeding vanwege ADHD

Een werknemer met ADHD krijgt onverwacht een slechte beoordeling en wordt meteen ontslagen. Onze advocaat vecht het ontslag aan. Uiteindelijk kiest de werknemer zelf voor vertrek, in ruil voor een dubbele ontslagvergoeding en verdere financiële tegemoetkoming.De manier waarop de werkgever (niet) met haar ADHD omging speelt hierbij een grote rol.

Sinds 8 jaar werkt de communicatiemedewerkster bij een medische dienstverlener. De werkdruk neemt toe door groei van de organisatie, die ook gepaard gaat met allerlei veranderingen. Volkomen onverwacht wordt onze cliënte na jarenlang goed functioneren geconfronteerd met een matige beoordeling. Ze steekt de hand in eigen boezem en zoekt hulp voor haar ADHD-klachten, waarvoor ze therapie ondergaat en medicatie krijgt. Vanwege de heftige bijwerking van de medicijnen moet de werknemer zich kort ziekmelden. De werkgever meldt haar onmiddellijk na herstel dat zij ontslagen wordt. De communicatiemedewerkster verzet zich hiertegen omdat zij nauwelijks de gelegenheid tot verbetering gekregen heeft, en de werkgever ten onrechte voorbijgaat aan de impact van de ADHD-behandeling. Onze advocaat arbeidsrecht meent dat een ontslaggrond ontbreekt. Door de houding van de werkgever is de sfeer echter verslechterd, en kiest de werknemer ervoor te vertrekken. We onderhandelen over de voorwaarden van ontslag.

Uiteindelijk betaalt de werkgever een maand salaris met vrijstelling van werk, de dubbele wettelijke transitievergoeding, volledige kosten van een outplacementcoach en de advocaatkosten. Onze cliënte heeft hiermee de tijd en de middelen gekregen om zich te richten op een leuke nieuwe baan. Dat heeft succes opgeleverd: ze heeft het erg naar haar zin op haar nieuwe werkplek.

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten in regio Woerden/Utrecht adviseren en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. We bieden ook mediation aan via een geregistreerd advocaat/mediator.Vraag ons gerust vrijblijvend advies