MediationMarian Deij

Niet elk probleem hoeft via de juridische weg te worden aangepakt. Soms is het beter om via

mediation een oplossing te bereiken. U probeert dan samen met de andere partij(en) tot een regeling te komen, onder onze begeleiding. Wij bieden mediation aan bij conflicten op het gebied van familierecht en arbeidsrecht.

Conflict oplossen met onderlinge afspraken

Mediation is gericht op instandhouding of herstel van de communicatie. Onze gecertificeerde advocaat-mediator helpt om samen afspraken te maken bij een conflict. Zij  helpt u beiden bij het zoeken naar juridische en zakelijke oplossingen, en ook bij het bespreken van de emotionele en sociale aspecten. Zo kunt u echt naar elkaar luisteren, elkaar vertellen wat dwars zit, en er samen uitkomen. Van ieder komen de behoeften, zorgen en wensen op tafel, in het goede tempo. Onze mediator bewaakt de balans en zorgt ervoor dat alles aan bod kan komen.

Advocaat-mediator

Onze mediator is ook advocaat familierecht en arbeidsrecht. Zij is aangesloten bij het Mfn (Mediators Federatie Nederland). Ze kan u samen voorlichten over de juridische kanten van uw probleem, zodat er niets over het hoofd wordt gezien. Na afloop legt ze uw afspraken helder vast in een convenant of vaststellingsovereenkomst zodat ook voor de toekomst alles duidelijk is.

Samen of toch alleen?

Voor mediation is het de voorwaarde dat u uw conflict samen wilt regelen, en u moet zich daar allebei voor willen inzetten. Als de ander niet wil of kan meewerken, kan Spoorlaan Advocaten u natuurlijk als partij bijstaan. Mediation is dan niet mogelijk, maar we kunnen u individueel begeleiden. Natuurlijk proberen we ook dan om er onderling uit te komen, maar als (ook) dat niet lukt gaan we met u naar de rechter.

Voordelen mediation

De voordelen van mediation:

  • u blijft samen in gesprek. De verhoudingen worden niet onnodig verstoord;
  • u beslist zelf, niet de rechter;
  • u bespaart tijd, geld en energie;
  • er wordt gedacht in oplossingen. We zoeken naar een oplossing die u allebei past. Zo'n gezamenlijke oplossing geeft vaak een langer blijvend resultaat;
  • met een mediator bent u veel goedkoper uit dan als u allebei een eigen professional inschakelt;
  • onze advocaat-mediator legt uw afspraken rechtsgeldig vast, in een convenant of vaststellingsovereenkomst;
  • als voor een scheiding een procedure bij de rechtbank nodig is, regelen we dat in een moeite door.

 

Meer weten over mediation?

Neem contact met op met onze advocaat-mediator in Woerden