Mediation

Niet elk probleem hoeft via de juridische weg te worden aangepakt. Soms is het beter om via mediation een oplossing te bereiken. U probeert dan samen met de andere partij(en) tot een regeling te komen, onder onze begeleiding. Wij bieden mediation aan bij conflicten op het gebied van familierecht en arbeidsrecht.

Conflict oplossen met onderlinge afspraken

Mediation is gericht op instandhouding of herstel van de communicatie. Onze advocaat-mediator helpt de partijen om samen afspraken te maken bij een conflict. Zij  helpt u beiden bij het zoeken naar juridische en zakelijke oplossingen, en ook bij het bespreken van de emotionele en sociale aspecten. Zo kunt u elkaar vertellen wat dwars zit, kunt u echt naar elkaar luisteren en er samen uitkomen. Van ieder komen de behoeften, zorgen en wensen op tafel, die zorgvuldig worden afgestemd.

Voor mediation is het de voorwaarde dat u uw conflict samen wilt regelen. Als de ander daar niet aan wil meewerken, kan Spoorlaan Advocaten u natuurlijk ook als partij bijstaan.

Advocaat-mediator

Onze mediator is ook advocaat familierecht en arbeidsrecht . Ze kan u samen voorlichten over de juridische kanten van uw probleem, zodat er niets over het hoofd wordt gezien. Na afloop legt ze uw afspraken helder vast in een convenant of vaststellingsovereenkomst, zodat ook voor de toekomst alles duidelijk is.

Voorwaarde mediation

Voor mediation is het de voorwaarde dat u uw conflict samen wilt regelen. Als  de ander daar niet aan wil meewerken, kan Spoorlaan Advocaten u natuurlijk als partij bijstaan.

Voordelen mediation

De voordelen van mediation:

  • u blijft samen in gesprek. De verhoudingen worden niet onnodig verstoord;
  • u bespaart tijd, geld en energie;
  • er wordt gedacht in oplossingen. We zoeken naar een oplossing die u allebei past. Zo'n gezamenlijke oplossing geeft vaak een langer blijvend resultaat;
  • met een mediator bent u veel goedkoper uit dan als u allebei een eigen professional inschakelt;
  • onze advocaat-mediator kan de uiteindelijke afspraken helder vastleggen in een convenant of vaststellingsovereenkomst;
  • als voor een scheiding een procedure bij de rechtbank nodig is, regelen we dat in een moeite door.

 

Meer weten over mediation?

Neem contact met op met onze advocaat-mediator in Woerden