Opzegtermijn telt bij transitievergoeding

Na twee jaar ziekte kon een receptioniste haar werk niet meer doen. Haar werkgever bood via een vaststellingsovereenkomst(VSO) een transitievergoeding aan zonder daarbij de opzegtermijn mee te nemen. Dankzij Spoorlaan Advocaten ontving de receptioniste een hogere transitievergoeding.

 

Onze advocaat arbeidsrecht stelde bij de controle van de vaststellingsovereenkomst vast dat de
transitievergoeding niet goed was berekend. De werkgever hanteerde een verkeerde ontslagdatum in de veronderstelling dat de arbeidsovereenkomst was geëindigd na twee jaar ziekte. Dat klopte niet omdat de opzegtermijn niet was meegeteld. De arbeidsovereenkomst eindigt pas na het verstrijken van deze opzegtermijn, en dit –dus- langere dienstverband heeft effect op de hoogte van de transitievergoeding.

Na tussenkomst van onze advocaat heeft de werkgever de transitievergoeding verhoogd, zodat de receptioniste ontving waar zij recht op had.

 

Heeft u ook vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten en mediators in regio in Woerden/Utrecht/Nieuwegein/IJsselstein adviseren, bemiddelen en procederen over ontslag, vaststellingsovereenkomsten, re-integratie, goed werkgeverschap en meer. Natuurlijk kunnen we ook uw VSO opstellen of beoordelen. Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.