Ongeldig ontslag vanwege stalking ex

Een nagelstudio ontslaat de medewerkster op staande voet nadat ze bij de ingang is aangevallen door haar ex. Zo’n ontslag is alleen mogelijk onder heel bijzondere omstandigheden. Omdat de medewerkster niet verantwoordelijk is voor haar gewelddadige ex moet de nagelstudio het ontslag intrekken. Onze advocaat  zorgt ervoor dat de medewerkster in een ruime vaststellingsovereenkomst wordt gecompenseerd.

De medewerkster heeft al een tijdje last van haar ex-vriend. Niet de nagelstudio maar zijzelf is de dupe van zijn gedrag. De werkgever kan haar niet zomaar verantwoordelijk stellen voor de aanval, zodat er  geen juridische grondslag is voor ontslag . De medewerkster schakelt Spoorlaan Advocaten in, en  onze advocaat vecht het ontslag aan. Onder druk van een procedure biedt de nagelstudio de werknemer de keus aan tussen terugkeer naar haar werk of een ontslagvergoeding. De werknemer heeft geen vertrouwen meer heeft in een prettige samenwerking zodat onze advocaat onderhandelt over een vertrekregeling. Uiteindelijk wordt in een vaststellingsovereenkomst een akkoord bereikt over 3 maanden extra salaris en vergoeding van advocaatkosten.

 

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten  en mediators in regio Woerden/Utrecht/Nieuwegein adviseren, bemiddelen en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.