Toch cao-loon voor MBO-er bakkersopleiding

Een MBO-leerling werkt in het kader van zijn bakkersopleiding bij een bakkerij die zich niet houdt aan de CAO. Spoorlaan Advocaten zorgt ervoor dat de jonge bakker het juiste uurloon ontvangt en ook betaald wordt voor overwerk.

De MBO-leerling volgt de bakkersopleiding bij het ROC, en werkt in het kader van praktijkopdrachten bij een bakkerij in Vleuten. De MBO -er neemt ontslag als hij een nieuwe werkplek vindt die dichter bij huis is. Hij heeft recht op na betaling van loon, maar de bakkerij weigert af te rekenen. De ROC-er vraagt Spoorlaan Advocaten om hulp. Onze advocaat arbeidsrecht berekent dat de jonge bakker recht heeft op een hoger cao-loon en op betaling van overwerk. Brieven aan de bakkerij blijven onbeantwoord, zodat Spoorlaan Advocaten een procedure bij de kantonrechter voert. Al tijdens de procedure betaalt de werkgever een deel van het achterstallige salaris. Tijdens de zitting betoogt onze advocaat dat de bakkersleerling nog recht heeft op het restantbedrag. Uiteindelijk is de bakkerij bereid alle verplichtingen na te komen, en worden hier in een schikking afspraken over gemaakt.  De rechter hoeft geen einduitspraak te doen omdat de arbeidsovereenkomst op de valreep correct wordt afgewikkeld. De bakkerij vergoedt de juridische kosten, en partijen kunnen uiteindelijk toch in harmonie uit elkaar.

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies.