Thuiszittende boekhouder houdt loon bij arbeidsconflict

Een boekhouder heeft zo’n last van de spanningen het werk dat hij zich ziek meldt. De bedrijfsarts erkent zijn ziekmelding niet maar stelt vast dat er een arbeidsconflict is. Ze adviseert de werkgever gesprekken te voeren onder neutrale leiding om de spanningen op te lossen. De werkgever voelt daar niets voor en bezoekt de werknemer ‘s avonds voor werkoverleg. Dit geeft extra spanning, en de werknemer laat weten het werk alleen te kunnen hervatten na rustig overleg met behulp van een onafhankelijke gespreksleider. De werkgever stopt daarop het loon. De boekhouder vraagt onze advocaat arbeidsrecht om hulp.

De werkgever weigert salaris te betalen omdat de werknemer niet werkt en evenmin ziek is. Spoorlaan Advocaten legt uit dat de boekhouder toch recht op loon heeft. Als de werknemer het arbeidsconflict op wil lossen maar de werkgever-zelf de adviezen daarover negeert, is de werkgever verantwoordelijk voor het voortbestaan van het geschil. Dat de werknemer dan niet kan werken geldt als werkgeversrisico. In dat geval moet de werkgever (wel) salaris betalen.

Onze advocaat kan de werkgever overtuigen van zijn verplichtingen. Men schakelt alsnog de aanbevolen mediator in, en de boekhouder en de werkgever maken afspraken voor de toekomst.

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren, bemiddelen en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.