Tandartsassistente houdt baan na ongeldig ontslag

Een 31-jarige tandartsassistente uit Utrecht raakt gewond bij een auto-ongeluk. Na een lange revalidatie probeert ze haar werk op te pakken. Een collega is helaas niet blij met haar terugkeer omdat ze gehoopt had op uitbreiding van werktijd. De sfeer wordt zo slecht dat de werkgever de zieke assistente naar huis stuurt voor een adempauze. Afgesproken wordt dat zij na haar geboekte vakantie terugkomt voor overleg. Echter, de dag voor de vliegreis belt de tandarts de assistente dat ze onmiddellijk aan de slag moet. Als ze niet komt, stopt hij met betalen van loon. Na de vakantie meldt de assistente zich, maar mag niet aan het werk.

De assistente schakelt ons kantoor in. Onze advocaat schrijft de tandarts dat de assistente recht heeft op loon en op toelating tot het werk. We vragen de tandarts zijn verplichtingen als werkgever na te komen en te zorgen dat de werksfeer verbetert. Na een gesprek ziet de tandarts in dat de situatie zich niet leent voor ontslag. De assistente ontvangt haar loon, en ze kan weer aan het werk.

 

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren, bemiddelen en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.