Recht op werk bij 0-urencontact

Een medewerkster van een sportschool met een 0-urencontract wordt niet meer wordt ingeroosterd. De sportschool meent dat men vanwege het 0-urencontract  niet verplicht is om haar aan het werk te laten. Echter, door regelmatige inroostering voor langere tijd is een gewone arbeidsovereenkomst ontstaan. Na een brief van onze advocaat kan de medewerkster weer aan het werk.

 
De werknemer werkte al langer dan een jaar met een oproepovereenkomst. Al die tijd was ze gemiddeld 20 uur per week ingeroosterd. Juridisch is door die lange tijd een vaste arbeidsduur ontstaan. Onze advocaat schreef de sportschool daarom dat men de medewerkster op haar gebruikelijke werktijden moest inroosteren en haar het gemiddelde bruto loon moest (door)betalen. De werkgever won advies in bij de eigen advocaat en zag het ongelijk in. De werknemer kon binnen een week weer aan het werk en heeft haar volledige salaris ontvangen.

Let op:  Niet-inroosteren geldt als ontslag.  Wettelijk moet een werknemer daar snel op reageren.  Als protesteren niet helpt moet binnen de zaak twee maanden aan de rechter zijn voorgelegd via een procedure. In deze zaak was dat gelukkig niet nodig omdat de werkgever snel terugkwam op het standpunt.

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten  en mediators in regio Woerden/Utrecht/Nieuwegein adviseren, bemiddelen en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.