Oneens met ontslag? Reageer tijdig!

Een barmedewerkster bij een koffiebar in Nieuwegein wordt zonder geldige reden ontslagen. Ze protesteert, maar de werkgever reageert niet op dit protest. Pas als onze advocaat arbeidsrecht een procedure bij de rechtbank begint is de koffiebar bereid om te onderhandelen over een goede vertrekregeling. Als de werknemer nog een week had gewacht met het inschakelen van onze advocaat was ze te laat geweest.

Al eerder werkte de serveerster in de koffiebar. Recent vroeg de eigenaar haar om mee te werken aan uitbreiding van het horecagedeelte. Men had haast met de uitbreiding zodat de werknemer snel aan de slag gaat. Na een discussie over loonbetaling ontsloeg de koffiebar de werknemer op staande voet. De werknemer vocht het ontslag aan omdat hier geen geldige reden voor is. De werkgever reageerde niet op haar brieven en evenmin op de aanmaning van Spoorlaan Advocaten. Onze advocaat arbeidsrecht startte binnen de wettelijke termijn een procedure bij de kantonrechter. Pas onder druk van deze procedure bood de werkgever aan om alsnog een ontslagvergoeding te betalen. De werknemer had toen de keus tussen het afdwingen van werk en salaris of een ontslagvergoeding. Omdat ze geen vertrouwen meer had in samenwerking onderhandelde onze advocaat arbeidsrecht over de ontslagvergoeding. Uiteindelijk werden afspraken gemaakt over 3 maanden extra salaris en vergoeding van advocaatkosten, die werden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst (VSO).

Wettelijk moet een werknemer snel op een ontslag reageren. Binnen 2 maanden moet een procedure bij de rechter zijn gestart. Sommige werkgevers misbruiken deze korte vervaltermijn. Ook de koffiebar heeft geprobeerd tijd te rekken na het ontslag. Pas toen onze advocaat de termijn had veilig gesteld, kon gekeken worden naar een goede regeling. Als de werknemer te lang had gewacht, had zij geen stappen meer kunnen zetten.

Heeft u ook vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten  en mediators in regio Woerden/Utrecht/Nieuwegein/IJsselstein adviseren, bemiddelen en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.