Advies over coronadreiging op werk

Wat betekent de coronadreiging voor het werk? We worden overspoeld met berichten over het nieuwe coronavirus. Hoewel de gevolgen hetzelfde lijken te zijn als bij griep is er veel ongerustheid. Een werkgever vroeg ons advies over de arbeidsrechtelijke kant.

Eerst  was het zo dat werk een risico kon vormen als mensen in besmette gebieden waren geweest of contact hadden gehad met iemand die was besmet.  Afhankelijk van het soort werk moeten werkgevers (laten) beoordelen of het virus een risico kan vormen voor het personeel op de werkvloer, en na advies van de arbodienst maatregelen nemen om risico’s voor collega’s te verkleinen.

Inmiddels is sprake van een epidemie en moet zwaarder worden ingegrepen. De aanwijzingen van de autoriteiten moeten worden opgevolgd. Als thuiswerk mogelijk is, dan geniet dat op dit moment de voorkeur.   Overleg onderling over de situatie en zet geen stappen op eigen houtje.

Heeft u ook vragen over de situatie op het werk?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden. Bel ons gerust voor vrijblijvend advies.