100% WIA-uitkering voor schoonmaakster

Een 52-jarige schoonmaakster kan haar werk niet meer aan vanwege pijnklachten. Na twee jaar arbeidsongeschiktheid vraagt ze een WIA-uitkering aan bij UWV. UWV oordeelt dat de  vrouw 19% arbeidsongeschikt is : te weinig voor een uitkering. Onze advocaat  zorgt ervoor dat UVV deze  afwijzing omzet in 100% toekenning.  Via een bezwaarprocedure regelt ze dat onze cliënte alsnog helemaal arbeidsongeschikt wordt verklaard en een volledige WIA-uitkering ontvangt.

 

De ondergrens om voor een WIA uitkering in aanmerking te komen is 35%.  De schoonmaakster vindt dat UWV  geen rekening heeft gehouden met haar vele klachten, zoals pijn aan haar rug, schouders en polsen. Daarbij heeft ze psychische problemen en vermoeidheidsklachten. Onze advocaat heeft samen met de vrouw zorgvuldig gekeken wat belangrijk was in het medisch dossier, en de betreffende stukken in de bezwaarprocedure aan het UWV gestuurd.  De bezwaarverzekeringsarts heeft daarop in de procedure aanvullende beperkingen vastgesteld. Daarop is deze veel uitgebreidere beperkingenlijst voorgelegd de  bezwaar-arbeidsdeskundige  om te beoordelen welk werk onze cliënte nog zou kunnen doen.  Omdat bleek dat er niet genoeg geschikt werk overbleef – de zogenaamde passende functies- stond vast dat de schoonmaakster volledig arbeidsongeschikt was. UWV heeft daarop de maximale WIA-uitkering toegekend.

 

Vragen over sociale zekerheid?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht zijn er voor advies, mediation, of procederen bij sociale zekerheid, arbeidsrecht en familierecht. Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.