Na scheiding compensatie toeslagenaffaire

Na de scheiding moet de compensatie uit de toeslagenaffaire worden gedeeld. Tijdens de scheiding ontvangt een vrouw uit Vleuten € 30.000 compensatie voor de toeslagenaffaire van het gezin. Hoewel sprake was van een huwelijk in gemeenschap van goederen weigert zij de vergoeding te delen met haar ex-man. Na interventie van Spoorlaan Advocaten heeft de man zijn aandeel van € 15.000 ontvangen zonder hierover een kostbare procedure te hoeven voeren.

Tijdens het huwelijk ontving het gezin kinderopvangtoeslag. Vanwege fouten bij de belastingdienst, inmiddels bekend als de toeslagenaffaire, is de toeslag destijds stopgezet . De man heeft de opvangkosten voor de kinderen vervolgens volledig betaald. Na het einde van de relatie barstte de toeslagenaffaire los. Omdat de toenmalige toeslag op naam van de vrouw stond, heeft de man haar geholpen bij het aanvragen van compensatie. Razendsnel ontving de vrouw vervolgens de vergoeding van € 30.000. Zij informeerde de man hier niet over, en weigerde ook via haar advocaat verdere informatie te verstrekken. Via via kreeg de man zekerheid over de uitbetaling van de forse compensatie. Pas nadat Spoorlaan Advocaten aankondigde zo nodig een procedure te voeren over de boedelverdeling – met toebedeling van € 15.000 compensatie per persoon, erkende de vrouw dat ook de man aanspraak kan maken op de vergoeding. Het bedrag van € 15.000 heeft hij uiteindelijk ontvangen zonder dat rechter hierover hoefde te beslissen.

Ook een vraag?
Onze advocaten regio in Woerden/Utrecht/Nieuwegein/IJsselstein adviseren, bemiddelen en procederen over scheiding, alimentatie, omgang, co-ouderschap en meer. We bieden nu ook mediation aan! Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.