Lagere alimentatie bij lager loon?

Na de scheiding wordt een man geconfronteerd met een inkomensdaling omdat de werkgever zijn werkweek aanpast. Hij kan de oorspronkelijke alimentatie niet langer betalen en vraagt verlaging. Ondanks het verzet van zijn ex-vrouw wijst de rechter het verzoek toe, omdat de man geen schuld heeft aan de inkomensachteruitgang.

Oorspronkelijk werkte de man 36 uur per week, waarvan hij 4 uur verliest. Onze advocaat wijst erop dat er sprake is van een kleine uren- en dus ook inkomensdaling. Ze beklemtoont dat de man geen verwijt te maken valt van de financiële situatie bij zijn werkgever. Daarbij kan hij voor de nu ontbrekende uren geen nieuwe baan vinden. Pikant is verder dat ook de vrouw 32 uur per week werkt, maar zich niet kan neerleggen bij eenzelfde werkweek van de man.

De rechter bepaalt dat de alimentatie moet worden aangepast. Er is geen sprake van verwijtbaar inkomensverlies, zodat de man de oorspronkelijke alimentatie – die hij niet meer kan opbrengen- niet meer hoeft te betalen.

Vragen over familierecht?

Onze advocaten regio in Woerden/Utrecht adviseren, bemiddelen en procederen over scheiding, alimentatie, omgang, co-ouderschap en meer. Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.