Hoge ontslagvergoeding voor sollicitant na schending afspraken werkgever

Een jurist met een vaste baan solliciteert op een leuke baan bij een commerciële instelling in de gezondheidszorg. Hij wordt aangenomen en zegt zijn oude baan op. Vlak voor de startdatum geeft de instelling aan dat de vacature bij nader inzien vervalt en dat de jurist maar WW moet aanvragen. Overleg is niet mogelijk,  ook niet via Spoorlaan Advocaten. Wij  achten de instelling gebonden aan de afspraken uit het sollicitatietraject en de rechter is dat met ons eens. De jurist krijgt gelijk en alle kosten komen voor rekening van de instelling.

De afspraken in het sollicitatiegesprek waren duidelijk. Na een paar geanimeerde gesprekken bood de directeur de jurist de functie aan in regio Utrecht, om te beginnen voor 12 maanden. Pas nadat de jurist zijn baan had opgezegd beriep de instelling zich plotseling op een vacaturestop. Omdat (nog) geen standaardcontract was ondertekend zou de jurist niet in dienst zijn gekomen, zo meende men. Op brieven van onze advocaat werd niet gereageerd, zodat een procedure niet kon worden voorkomen.

In de procedure voerde onze specialist arbeidsrecht aan dat geen standaardcontract nodig was omdat al duidelijke afspraken waren gemaakt; over het werk, het salaris en het aantal uur per week. Omdat de jurist het aanbod van de werkgever had geaccepteerd was een arbeidsovereenkomst ontstaan, waaraan de werkgever gebonden was. De rechter volgde de redenering van Spoorlaan Advocaten en raadde de werkgever aan fatsoenlijke afspraken te maken. In de tussentijd had de jurist nieuw werk gevonden, zodat hij graag van de zaak af wilde. Hij vroeg en kreeg daarom een hoge schadevergoeding,  en ook alle juridische kosten werden vergoed.

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, cao’s, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies.