Alsnog loon voor zieke kapster met 0-urencontract

Een 21-jarige kapster werkt via een 0-urencontract op oproepbasis. Als ze ziek wordt terwijl ze is ingeroosterd betaalt de kapsalon geen loon.Onze advocaat wijst erop dat de kapster recht heeft op doorbetaling. Uiteindelijk ontvangt de kapster al het salaris waar zij recht op heeft, over de volledig ingeroosterde werktijd.

 

De kapster werkt op oproep, en wordt ingedeeld via een rooster dat 4 maanden geldt. De kapsalon betaalt haar niet na haar ziekmelding en vindt dat zij alleen recht op loon heeft als ze werkt. De kapster wendt zich tot onze specialist arbeidsrecht, die betaling van de werkgever vordert. Omdat de kapster zonder ziekte gewoon gewerkt zou hebben op de uren waarvoor de werkgever haar had ingedeeld heeft zij recht op doorbetaling van deze uren. De werkgever moet het salaris daarom volledig betalen. Uiteindelijk realiseert de werkgever zich de arbeidsrechtelijke verplichtingen. De kapster ontvangt het salaris waar zij recht op heeft, over de volledig ingeroosterde werktijd.

Weliswaar hoeft een werkgever een zieke werknemer met 0-urencontract bij ziekte in principe niet te betalen, maar dit is anders bij ziekte tijdens de oproepperiode. De werkgever is betalingsplichtig over deze oproepperiode.

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren, bemiddelen en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies.