Zieke fabrieksmedewerkster houdt baan

Een productiemedewerkster werkt 18 jaar aan de lopende band in een fabriek. Ze wordt ziek en de re-integratie verloopt moeizaam. De fabriek wil afspraken maken over ontslag, en Spoorlaan Advocaten kijkt mee met de medewerkster. Wettelijk is er geen reden voor ontslag, zodat we ervoor zorgen dat de vrouw haar baan houdt.

 

De fabriekmedewerkster heeft al jaren te kampen met klachten aan armen en schouders, waardoor ze regelmatig uitvalt in het productieproces. De arboarts erkent de opvolgende ziekmeldingen, en verklaart de werknemer hersteld nadat zij medische behandelingen heeft ondergaan en rust heeft gehouden. De periodes van ziekmelding volgen elkaar gaandeweg sneller op. Na de laatste werkhervatting acht de werkgever de situatie onhoudbaar en kondigt ontslag aan. De fabriek biedt de productiemedewerkster een vaststellingsovereenkomst met een ontslagvergoeding aan als ze meewerkt aan ontslag. Zij vraagt advies aan onze advocaat arbeidsrecht.

Spoorlaan Advocaten vermoedt dat de ziekmeldingen veroorzaakt worden door chronische overbelasting. Het lijkt erop dat de werknemer nog ziek is en dat de arboarts steeds te snel overgaat tot herstelmelding. In overleg met alle betrokkenen vraagt onze advocaat het oordeel van UWV over de aanpak van de arbodienst. UWV stelt in een deskundigenoordeel vast dat de werknemer haar werk niet kan doen en daarom inderdaad nog ziek is. In overleg met de werkgever start een re-integratietraject. De werknemer krijgt passend werk aangeboden, en over de wettelijke periode van 2 jaar zal blijken of zij uiteindelijk volledig herstelt. Zij houdt haar baan en haar aanspraak op betaling. Van ontslag is geen sprake meer.

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies.