Tankstation mag werknemer niet op staande voet ontslaan na fraude klant 

Een caissière bij een tankstation krijgt ontslag op staande voet omdat een onbekende tijdens haar dienst heeft gefraudeerd met het toto-apparaat. De werkgever verwijt haar onvoldoende toezicht te hebben gehouden. Omdat de caissière eerder bij haar teamleider heeft gemeld dat het apparaat zou moeten worden afgeschermd treft haar geen blaam. De caissière is ten onrechte ontslagen en krijgt haar baan terug. Het tankstation had andere maatregelen moeten nemen, en kan niet afschuiven op de werknemer.

De werkgever mag eigen verantwoordelijkheid niet afwentelen op het personeel. Klanten van het tankstation konden gokken met een vrijstaand toto-apparaat.de formulieren moesten in principe worden gescand door de caissière, maar kwaadwillende klanten konden formulieren scannen zonder te betalen. Toen dit gebeurde werd de caissière beschuldigd van zware onoplettendheid. Echter, de werkgever had haar waarschuwingen voor dit risico genegeerd. Na de fraude is het apparaat alsnog op een beschermde plek geplaatst. De kantonrechter heeft de werkgever daarom bevolen het ontslag terug te draaien. De caissière kon weer aan het werk. Zij wenste met een schone lei te beginnen en vroeg daarom overplaatsing naar een ander filiaal, waar ze nu haar werk doet.

Vragen over arbeidsrecht? Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies.