Ontslag op staande voet chauffeur ongeldig

Een heftruckchauffeur wordt op staande voet ontslagen omdat hij tegen een hek is gereden. Onze advocaat kondigt de werkgever aan hierover te procederen. Uiteindelijk lukt het zonder dure procedure afspraken te maken. Op lange termijn zal de chauffeur vertrekken. In de tussentijd kan hij nieuw werk zoeken met behoud van salaris. Mocht dat niet lukken, krijgt hij WW via UWV.

 

De heftruckchauffeur komt na ziekte terug op het werk. Enigszins onwennig rijdt hij tegen een hek aan. De werkgever vat de fout zwaar op en ontslaat de chauffeur op staande voet. Onze advocaat betwist het ontslag namens de werknemer en kondigt een procedure aan. Uiteindelijk lukt het om afspraken te maken over vertrek van de chauffeur bij het bedrijf met behoud van salaris tot de WW ingaat. In de tussentijd kan de chauffeur nieuw werk zoeken, zodat hij misschien geen uitkering van UWV nodig heeft.

Ontslag op staande voet is een ingrijpende maatregel. De arbeidsovereenkomst eindigt en de werknemer komt niet in aanmerking voor een uitkering. Door het maken van afspraken over ontslag op langere termijn is een ingrijpende en dure procedure bij de kantonrechter voorkomen, en is de uitkering van de werknemer veiliggesteld.

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten in regio Woerden/Utrecht adviseren en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden.