Moeder houdt contact ex en zoontje in stand

Opeens hoort een jonge moeder dat haar ex-partner de omgangsregeling met hun zoontje niet denkt te kunnen regelen. Met onze advocaat familierecht dwingt ze het contact af, zodat de band tussen het jongetje en zijn vader in stand blijft.

 

Een jaar geleden is relatie van het samenwonende stel uit IJsselstein beëindigd. De rechter moest eraan te pas komen om afspraken over het vierjarige zoontje vast te leggen. Uiteindelijk werd geregeld dat het jongetje bij zijn moeder in Utrecht zou wonen maar ook elke week een dag bij zijn vader zou zijn. De moeder heeft op basis van deze contactregeling haar werktijden gepland. Opeens echter gaf de vader aan vanwege een nieuwe baan minder tijd te hebben voor zijn zoon. Hij kon hem niet langer uit school halen en evenmin de – lang vooruit geplande – vakantie met hem doorbrengen. Het regelen van opvang en ook betaling van de kosten kwam voor rekening van de vrouw, zo meende hij. De moeder vroeg Spoorlaan Advocaten om advies. Onze familierechtadvocaat heeft in overleg met haar een pittige brief aan de man geschreven en hem opgedragen zijn verantwoordelijkheid als vader te nemen. De man heeft naar aanleiding daarvan (eindelijk) overleg gevoerd met zijn werkgever. Tegelijkertijd heeft de vrouw extra oppas voor het jongetje kunnen regelen. Inmiddels vangt de vader zijn zoon op de afgesproken momenten alsnog op, met behulp van (af en toe) de door hem betaalde oppas. Het contact tussen de man en het jongetje blijft in stand, en de vrouw hoeft zich hiervoor niet in allerlei bochten te wringen.

Vragen over familierecht?

Onze advocaten regio in Woerden/Utrecht/IJsselstein adviseren, bemiddelen en procederen over scheiding, alimentatie, omgang, co-ouderschap en meer. Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.