Medewerkster houdt baan na onbedoelde ontslagname

Een administratief medewerkster werkt bij een familiebedrijf. Na een aanvaring roept ze “ik vertrek en kom niet meer terug “. Onze specialist arbeidsrecht zorgt ervoor dat de werkgever de vrouw niet houdt aan haar uitroep. Vanwege de situatie kan de werkgever niet vasthouden aan de ontslagname, en de vrouw houdt haar baan dankzij Spoorlaan Advocaten.

 

En ging nogal wat aan het incident vooraf. Door corona was de financiële situatie op het werk verslechterd, waardoor de werksfeer onplezierig werd. De medewerkster kon de toenemende spanning zo slecht aan dat ze het bedrijf overstuur verliet en riep dat ze nooit meer terug zou komen. De volgende dag realiseerde ze zich dat haar actie onhandig was, en keerde terug op haar schreden. Het bedrijf liet haar echter niet aan het werk. Vanwege haar uitroep zou de arbeidsovereenkomst zijn beëindigd. De vrouw vroeg Spoorlaan Advocaten om hulp.

Onze advocaat arbeidsrecht wees de werkgever op de wettelijke verplichtingen. Ontslagname heeft ingrijpende gevolgen voor een werknemer als er geen nieuwe baan in het verschiet ligt. Zo komt een werknemer die zelf ontslag neemt bijvoorbeeld niet in aanmerking voor een WW-uitkering via UWV. De werkgever moet ervoor zorgen dat de werknemer zich dit realiseert, en nagaan of de werknemer dit risico werkelijk wil nemen. Als dat niet zo is, mag de werkgever niet vasthouden aan de ontslagname.

Vragen over arbeidsrecht?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren, bemiddelen en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, CAO, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.