Kledingverkoper op oproep wint procedure over vast contract

Een kledingverkoper uit Vleuten werkt werkt al een aantal jaar heel regelmatig met een oproepcontract . Op een gegeven moment wordt hij ziek, en verzoekt hij de kledingzaak betaling van ziekengeld.De kledingwinkel weigert betaling omdat de verkoper niet kan werken. Via de rechter dwingt onze advocaat betaling van ziekengeld af.

Onze advocaat benadrukt dat wettelijk een vast contract is ontstaan. Hoewel ooit een oproepcontract was afgesloten, is gaandeweg een arbeidsovereenkomst met een vaste arbeidsduur ontstaan. Het “oproepaspect” is vervallen omdat de verkoper structureel is opgeroepen. De verkoper is in vaste dienst, volgens de gemiddelde werktijd van de (in principe) 3 laatste maanden.

Na een tevergeefse briefwisseling met de werkgever schakelt Spoorlaan Advocaten de kantonrechter in. De rechter stelt onze verkoper in het gelijk en meent met ons dat de verkoper tijdens ziekte recht heeft op betaling over de gemiddelde werktijd. De werkgever wordt zo gedwongen het salaris te voldoen.

Vragen over arbeidsrecht? Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies.