Behandeling ziek kind geregeld via rechtbank

Na de scheiding woont de 12-jarige dochter bij haar moeder in Utrecht. Het meisje heeft psychische problemen en moet behandeld worden, maar de vader geeft daar geen toestemming voor. In een procedure krijgt advocaat familierecht namens de moeder toestemming voor behandeling van het zieke meisje.

Als ouders scheiden houden zij samen het gezag over hun kinderen. Belangrijke beslissingen moeten zij samen nemen. De moeder is hiertegen opgelopen. In principe kan zij zonder akkoord van de vader geen behandeling voor de dochter regelen. Omdat de ouders er onderling niet uitkomen, heeft Spoorlaan Advocaten een procedure bij de rechtbank gevoerd.

Namens de moeder vraagt onze advocaat familierecht de rechter om toestemming voor het medische traject . De rechter weegt de standpunten van de ouders af en bepaalt dat de moeder terecht medische hulp wil inschakelen. Zij krijgt vervangende toestemming voor de nodige stappen.

Vragen over familierecht?
Onze advocaten regio in Woerden/Utrecht adviseren, bemiddelen en procederen over scheiding, alimentatie, omgang, co-ouderschap en meer. Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.