20 jaar na scheiding alsnog pensioen verdeeld

Bij een scheiding in 1989 zijn geen afspraken over de verdeling van pensioen gemaakt.  Onze cliënte vraagt 20 jaar later alsnog haar deel, nadat haar ex-man met pensioen is gegaan.  Spoorlaan Advocaten heeft alsnog verdeling van het pensioen bewerkstelligd. De cliënte ontving haar achterstallige aandeel met indexering en zal voortaan maandelijks haar volledige portie ontvangen.

Het inkomen van onze cliënte was sterk gedaald omdat haar ex-man haar na pensionering stopt met alimentatiebetaling.  Sinds  haar ex-man met pensioen is gegaan betaalde  hij maandelijks enkele tientjes pensioen,in plaats van partneralimentatie. Afgelopen zomer echter stopte hij de betaling volledig. Aanvankelijk vroeg onze cliënte hulp voor hervatting van de betalingen. Onze advocaat familierecht stelde vast dat zij recht had op een veel groter pensioenbedrag dan zij vanaf de pensionering van haar ex-man kreeg.

Volgens vaste rechtspraak bestaat tussen ex-echtgenoten bij een echtscheiding tussen 1981 en 1995 recht op verdeling van het ouderdomspensioen. Daarbij moet het pensioen worden geïndexeerd.Ons kantoor heeft gecorrespondeerd met de ex-man. Uiteindelijk was hij bereid te betalen volgens de regels. De cliënte ontving een forse nabetaling van haar achterstallige aandeel op het pensioen. Verder ontvangt ze 20 jaar na haar scheiding voortaan maandelijks haar volledige aandeel.

Vragen over familierecht?

Onze advocaten regio in Woerden/Utrecht adviseren, bemiddelen en procederen over scheiding, alimentatie, omgang, co-ouderschap en meer. Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.