Hoger loon in horeca bij min/max-contract

Een serveerster heeft een tijdelijk min-/maxcontract in de horeca en werkt gemiddeld 24 uur per week. Ze geeft elke maand door wanneer ze beschikbaar is, en wordt ingeroosterd voor de maand erop.  Na een paar maanden zegt de cafe-eigenaar haar niet meer op te roepen omdat hij niet helemaal tevreden is.  Onze cliënte is hier verbaasd over nu ze nooit klachten kreeg en zegt graag te willen blijven.  Omdat ze niet meer wordt ingeroosterd vraagt ze Spoorlaan Advocaten om hulp.

Onze advocaat arbeidsrecht wijst het cafe erop dat een contract niet zo maar eindigt. De serveerster heeft recht op werk èn betaling tot het moment dat de arbeidsovereenkomst verloopt: op de afgesproken datum maar niet eerder.  Omdat onze cliënte over lange tijd structureel is opgeroepen  kan ze aanspraak maken op inroostering en betaling volgens de gemiddelde werktijd.

Het cafe reageert niet op de brieven. Spoorlaan Advocaten start een procedure bij de kantonrechter over betaling van het gemiddelde salaris. De rechter volgt onze advocaat en veroordeelt de werkgever tot  betaling van loon en een boete vanwege te late betaling.  Onze cliënte krijgt eindelijk betaald over de periode waarin ze noodgedwongen thuis zat, en kan ook weer aan het werk.