Verkoop woning na scheiding

Een echtpaar heeft bij de scheiding afgesproken dat de woning zou worden verkocht, maar de man bedenkt zich. Spoorlaan Advocaten wijst hem erop dat hij verplicht is om de afspraak na te komen en geeft aan dat het tot een kort geding kan komen. Gelukkig is de man dan alsnog bereid tot overleg, en kan het huis alsnog verkocht worden. De rechter hoefde er niet aan te pas te komen.

Dit ging eraan vooraf:

De woning was tijdens de periode van het huwelijk in waarde gestegen. Het echtpaar was het erover eens dat de zgn. overwaarde na verkoop 50/50 gedeeld zou worden. De vrouw vroeg onze advocaat om de afspraken vast te leggen in een echtscheidingsconvenant. Helemaal volgens plan vertrok ze daarna uit de woning. De man zou blijven tijdens de periode dat het huis te koop stond, en na verkoop vertrekken. Een makelaar werd ingeschakeld en snel meldde zich een koper. Echter, de man bedacht zich. Hij wilde niet langer verhuizen, en daarom ook niet verkopen. Onze advocaat heeft gekeken naar de mogelijkheid dat de man de vrouw zou uitkopen. Dit bleek geen oplossing omdat de man de volledige hypotheekschuld niet kon overnemen. De vrouw wilde de man houden aan de afspraken. Vanwege de gespannen situatie van de woningmarkt was zij bang voor dalende huizenprijzen, waarmee de gezamenlijke overwaarde zou kunnen verdampen. We hebben de man laten weten dat hij een reële verkoopkans moest aangrijpen. Toen de man niet reageerde hebben we een procedure aangekondigd. Gelukkig besloot de man vervolgens alsnog mee te werken. De woning kon alsnog verkocht worden, en zowel de man als de vrouw ontvingen hun aandeel.

Vragen over familierecht? Onze advocaten in regio Woerden/Utrecht adviseren, bemiddelen en procederen over scheiding, alimentatie, omgang, co-ouderschap en meer.  Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek