Kort geding over verkoop huis na einde samenwonen

Onze cliënte kocht samen met haar toenmalige vriend een woning in Spijkenisse. Na de relatiebreuk verliet ze de woning. Het huis werd te koop gezet, terwijl de ex-vriend hier bleef wonen. Toen de vrouw van de woning af wilde heeft Spoorlaan Advocaten dat voor haar geregeld via een kort geding bij de rechter.

 

Op het moment dat de man een nieuwe vriendin kreeg wilde hij de woning niet meer verkopen, maar er met zijn nieuwe partner blijven wonen. Echter, hij kon de woning niet overnemen. Onze cliënte bleef aansprakelijk voor de hypotheek. Toen zich een koper voor het huis meldde ontstond discussie. De ex-vriend blokkeerde de verkoop omdat hij op termijn dacht de woning te kunnen overnemen. Onze advocaat voerde een kort geding bij rechtbank Rotterdam. Met ons vond de rechter dat de woning verkocht moest worden. Van onze cliënte kon niet verlangd worden dat ze vast bleef zitten aan een woning met hypotheek waar ze niet langer mee te maken had.

Vragen over familierecht?

Onze advocaten regio in Woerden/Utrecht adviseren, bemiddelen en procederen over scheiding, alimentatie, omgang, co-ouderschap en meer. Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.