Familierecht Woerden?

De advocaten en mediators van Spoorlaan Advocaten helpen u bij scheiding, co-ouderschap, alimentatie, omgangsregeling, convenanten en meer!

Scheiding Advocaat

Bij een scheiding is het verstandig om juridisch advies in te winnen bij een advocaat, die gespecialiseerd is in familierecht. U en uw partner kunnen ieder een advocaat inschakelen, maar u kunt ook kiezen voor mediaton.

Bij het einde van uw geregistreerd partnerschap gelden dezelfde stappen als bij een scheiding. Bij het einde van samenwonen ligt dit vaak wat anders. Ook dan is het goed om onze specialisten te raadplegen

Echtscheidingsadvocaten

De familierechtadvocaten van Spoorlaan Advocaten geven juridisch advies over alle belangrijke onderwerpen bij scheiding, zoals alimentatie, boedelverdeling, huis en hypotheek, bezoekregeling kinderen, en pensioen. Als er goede afspraken zijn gemaakt stellen wij uw convenant op.

Bijna altijd is bij scheiding een advocaat nodig. Een advocaat is alleen niet verplicht bij einde samenwoning of bij einde van een geregistreerd partnerschap zonder kinderen. Bij alle andere vormen van scheiding is een advocaat wel verplicht.

Sociale zekerheid

Wanneer een advocaat inschakelen?

U bepaalt zelf wanneer u een advocaat inschakelt . Dat kan al in een vroeg stadium van de scheiding. We nemen dan door wat er allemaal geregeld moet worden, en hoe u dit het beste aan kunt pakken.

U kunt ons natuurlijk ook in wat later inschakelen. Bijvoorbeeld als alle afspraken al zijn gemaakt en het alleen nog maar in de goede vorm gegoten moet worden en moet worden ingediend

Samen een advocaat

Als u niet tegenover elkaar in de rechtbank wilt staan, schakel ons dan in als gezamenlijke advocaat. We nemen alles met u samen door. We helpen u bij het maken van alle afspraken en beoordelen welke afspraken in het convenant moeten komen. We behartigen dan de belangen van u allebei. Als complete afspraken zijn gemaakt en het verzoek compleet is, voeren we de gezamenlijke procedure bij de rechtbank. De rechter hoeft dan geen besluit te nemen, maar volgt uw beslissingen.

Mediation

Ook kunt u terecht bij onze mediator. Mediation is gericht op instandhouding of herstel van de communicatie. Onze mediator helpt u om ondanks problemen rond de scheiding gezamenlijk afspraken te maken. Zij helpt u bij het zoeken naar juridische en zakelijke oplossingen, en ook bij het bespreken van de emotionele en sociale aspecten. Als er afspraken zijn gemaakt en het verzoek compleet is, voert ze uw gezamenlijke procedure bij de rechtbank. U hoeft dan niet over te stappen om de formele stappen ergens anders te laten regelen.
Zowel voor mediation als voor een gezamenlijke advocaat is het de voorwaarde dat u de scheiding samen wilt regelen. Als uw (ex-)partner daar niet aan wil meewerken, kan Spoorlaan Advocaten u natuurlijk ook als partij bijstaan in de scheiding.

Een eigen advocaat

Lukt het niet om samen tot afspraken te komen, dan moet u een eigen advocaat inzetten. We kijken dan wat u graag wilt regelen. Wordt het dan een vechtscheiding? Dat is natuurlijk de bedoeling niet! We proberen zoveel mogelijk met uw (ex-)partner in overleg te komen en toch samen een akkoord te bereiken. Alleen als dat geen resultaat heeft voeren we een (eenzijdige) procedure bij de rechtbank. De rechter moet dan beslissen over de juridische meningsverschillen.

Alimentatie Berekening

Een belangrijk onderwerp waar een advocaat mee aan de slag kan gaan tijdens een scheiding is de Alimentatie Berekening. Alimentatie is een tegemoetkoming in de kosten van levensonderhoud na een echtscheiding. Onze advocaten en mediators kunnen de berekeningen maken, en zo nodig stilstaan bij varianten.

Gratis kennismaking

Spoorlaan Advocaten & mediators heeft veel ervaring met begeleiden van scheidingen. Neem contact op voor een gratis kennismaking.

    Scheiden Woerden

    Ons kantoor zit al jaren in Woerden, en heeft veel cliënten uit Woerden en omgeving. We zitten tegenover het station aan de Spoorlaan.
    Als u contact opneemt krijgt u snel een mediator of advocaat bespreken. Het is makkelijk om rechtstreeks contact met ons te krijgen. We nemen een professioneel en duidelijk standpunt in over de mogelijkheden in uw situatie. Door onze werkwijze hebben we in korte tijd vertrouwen bij onze cliënten opgebouwd.