Zes ton voor mislukken carrière HBO-er

Door een aanrijding raakt een HBO-student gewond, en loopt studievertraging op. Het plan was om verder te studeren en uiteindelijk bedrijfseconoom te worden. Een paar jaar na het ongeluk staat vast dat dat niet zal gebeuren. De HBO-er vraagt schadevergoeding voor het mislukken van de geplande carrière. Onze letselschade-advocaat regelt een schadevergoeding van zes ton.

 

De HBO-er kan na een korte revalidatie zijn financiële opleiding in Utrecht weer oppakken. Door concentratieproblemen verloopt de studie echter trager dan voor het ongeluk. Uiteindelijk moet de HBO-er onder ogen zien dat hij niet kan doorstromen naar de universiteit. Vanaf dat moment staat vast dat hij de felbegeerde baan van bedrijfseconoom niet zal kunnen krijgen. Na afronding van zijn HBO- opleiding kan hij (wel) aan de slag als boekhouder. Hij benadert onze letselschade-advocaat om te kijken of het mislopen van zijn carrièreplan meegenomen kan worden bij de afwikkeling van zijn letselschade.

Onze specialist letselschade start de onderhandelingen met de verzekeraar van de automobilist. In het begin wil de verzekeraar geheel geen carrièreschade vergoeden. De verzekeraar meent dat de HBO-er hoe dan ook geen universitaire studie had kunnen volgen, laat staan dat de student nog verdere carrière had kunnen maken. Uiteindelijk kan echter een compromis bereikt worden. De HBO-er ontvangt zes ton voor de studievertraging en voor het mogelijk misgelopen inkomen.

Ook een vraag over letselschade?
Heeft u ook een vraag over letsel of schade na een ongeluk of mishandeling? Onze advocaat letselschade helpt vanuit regio Woerden/Utrecht /Leiden/Den Haag/Rotterdam/Zwolle/Amersfoort met advies of procederen bij letselschade. U kunt ook bij onze advocaten en mediators terecht voor familierecht, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Vraag gerust om een gratis kennismakingsgesprek.