Verhoging ontslagvergoeding na beoordeling vaststellingsovereenkomst  

Een drukkerij wil een drukker ontslag geven na 20 jaar dienstverband. De drukker vraagt ons het ontslagvoorstel te beoordelen. Onze advocaat onderhandelt over verhoging van de ontslagvergoeding en over een scholingsbudget. De drukker ontvangt meer dan een dubbele vergoeding dan hem eerst werd aangeboden. Ook de advocaatkosten zijn natuurlijk vergoed.

De drukkerij ziet geen toekomst voor de werknemer omdat deze het steeds ingewikkelder werk moeilijk aankan en ook de werkdruk niet kan bijbenen. De drukker erkent dit, want hij vindt het werk de afgelopen jaren te zwaar. De werkgever doet een ontslagvoorstel via een vaststellingsovereenkomst. Men biedt de drukker betaling van 2 maandsalarissen aan. Onze specialist arbeidsrecht onderbouwt dat de transitievergoeding minstens 6 maandsalarissen moet bedragen, en onderhandelt daarbij over een apart budget voor bijscholing. Uiteindelijk betaalt de werkgever 7 maandsalarissen met de kosten voor 2 jaar bijscholing. Ook betaalt men de juridische kosten van de werknemer.

Vragen over arbeidsrecht? Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht adviseren en procederen voor werknemers en ondernemers over ontslag, loon, re-integratie, arbeidsvoorwaarden en meer. Vraag gerust vrijblijvend advies.