Straatverbod met schadevergoeding na mishandeling ex-partner                

Een vrouw uit Utrecht wordt door haar ex-partner van de trap geduwd en raakt gewond. Onze advocaat vraagt in de strafzaak een straatverbod met contactverbod, en ook schadevergoeding. De rechter wijst alles toe. De ex-vriend moet de vrouw een schadevergoeding betalen en mag op geen enkele manier meer contact zoeken of in haar buurt komen. Als hij deze voorwaarden schendt krijgt hij een extra gevangenisstraf.

 

De rechter veroordeelt de dader voor een poging tot zware mishandeling en bedreiging. De ex-partner moet een behandeling ondergaan voor zijn problemen en mag op geen enkele manier contact opnemen met de vrouw. Hij krijgt een straatverbod en een contactverbod voor drie jaar. Daarnaast krijgt hij een gevangenisstraf van 15 maanden en moet hij de vrouw een schadevergoeding van ruim € 3.000 betalen. De overheid schiet de schadevergoeding voor, en zal dit bedrag bij de dader incasseren.

 

Vragen over letsel?

Onze advocaat adviseert, bemiddelt en procedeert vanuit regio Woerden/Utrecht /Leiden/Den Haag/Rotterdam over schade in het hele land na een ongeluk in verkeer, op werk, na mishandeling en meer. Neem contact  op voor gratis overleg.