Schadevergoeding Waarborgfonds motorrijder

Tijdens een file reed een motorrijder tussen de rijen auto’s. Hij werd aangereden door een automobilist, die doorreed en niet te achterhalen was. Onze advocaat letselschade regelde een schadevergoeding via het Waarborgfonds Motorrijtuigen.

Het ongeluk ontstond op de snelweg. Hoewel de motorrijder tijdens de file voorzichtig passeerde tussen de rijen auto’s, werd hij aangereden omdat een automobilist plotseling van baan wisselde zonder uitkijken. De motorrijder moest uitwijken en kwam ten val, waarbij hij ernstig gewond raakte aan zijn pols. De veroorzaker van het ongeluk reed door en was niet te achterhalen.

Onze advocaat letselschade deed een beroep op het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Het Waarborgfonds vond aanvankelijk dat de schade maar voor een klein deel vergoed hoeft te worden. Men meende dat de motorrijder medeschuldig was omdat hij risico’s nam door tussen de auto’s door te rijden. Na onderhandelingen over de schuldvraag bereikte Spoorlaan Advocaten dat het Waarborgfonds de motorrijder een schadevergoeding
van € 175.000 betaalde.

Ook een vraag over letselschade?
Heeft u ook een vraag over letsel of schade na een ongeluk of mishandeling? Onze advocaat in regio Woerden/Utrecht/Leiden is er voor advies of procederen bij letselschade. U kunt ook bij onze advocaten en mediators terecht voor familierecht, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.