Schadevergoeding na gebroken heup busrit

Tijdens een busrit valt een 83-jarige vrouw omdat de chauffeur hard remt, en breekt haar heup. Onze advocaat letselschade toont aan dat de chauffeur het ongeluk had kunnen voorkomen, en regelt dat alle schade wordt vergoed.

Onze cliënte had aangegeven bij de volgende halte te willen uitstappen en was vast bij de deur gaan staan. De chauffeur reed te hard en stopte abrupt om alsnog bij de halte te stoppen. Hierdoor kwam de bejaarde passagier ten val, waarbij zij haar heup brak. Aan de hand van beeldmateriaal van camera’s in de bus en met verklaringen van medepassagiers kon onze specialist letselschade aantonen dat de chauffeur onder de gegeven omstandigheden onnodig hard heeft gereden. De busmaatschappij moest erkennen dat het ongeluk was veroorzaakt door een omstandigheid “die een zorgvuldig vervoerder had kunnen vermijden”. Hiermee stond aansprakelijkheid van het busbedrijf vast, zodat men verplicht was om de volledige schade te vergoeden.

Heeft u vragen over letsel of schade?

Onze advocaat in regio Woerden/Utrecht/Leiden adviseert, bemiddelt en procedeert over schade na een ongeluk in verkeer, op werk, na mishandeling en meer.  Neem gerust  contact  op voor gratis overleg.