Verkeersongevallen
Deelname aan het verkeer vormt altijd een risico, of u nu voetganger, fietser, motorrijder of automobilist bent. Letsel na een verkeersongeluk varieert van klein ongemak tot blijvende ernstige gevolgen. Wij kunnen in alle situaties helpen bij de afwikkeling van uw schade, of het nu gaat om een tijdelijke kneuzing, een whiplash of een dwarslaesie. We staan ook nabestaanden bij, als een geliefde, kind of ouder bij een verkeersongeluk is overleden.
Wat doen wij?
Onze advocaat beoordeelt de situatie natuurlijk voordat zij een claim bij de aansprakelijke partij indient . Ze beoordeelt de aansprakelijkheid en brengt de schade in kaart. Daarna claimt ze uw schade bij de aansprakelijke partij en waar nodig wijst ze u de weg naar gemeentelijke voorzieningen. U kunt bijvoorbeeld denken aan aanpassingen in woning, hulp bij vervoer of andere begeleiding. Het voordeel van het Nederlandse verzekeringsstelsel is dat een verkeersslachtoffer bijna altijd de schade vergoed krijgt.
Hoe zit het met de verzekering?
Ongemotoriseerde weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers, zijn vanwege hun kwetsbare positie extra beschermd in het verkeersrecht. De wet bepaalt dat bij een aanrijding tussen een fietser/voetganger en een auto de aansprakelijkheid van de automobilist vaststaat. Ook verplicht de wet gemotoriseerde weggebruikers om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit brengt mee dat de schade die is veroorzaakt door een automobilist of bromfietser haast altijd kan worden verhaald op een verzekeraar.
Veroorzaker achterhalen
Alle voertuigen in Nederland zijn geregistreerd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Met het kenteken kunnen we achterhalen wie de eigenaar is, en waar het voertuig is verzekerd. Op die manier kunnen we nagaan wie de aansprakelijke partij is. Als u schade heeft opgelopen door toedoen van een voertuig dat niet verzekerd is, dan kan onze advocaat namens u een beroep doen op Waarborgfonds Motorverkeer. De schade wordt met het Waarborgfonds afgewikkeld alsof er een verzekeraar is.
Wat speelt een rol?
Onze advocaat beoordeelt de situatie natuurlijk voordat zij een schadevergoedingsclaim bij de aansprakelijke partij indient . Ze neemt dan de volgende zaken met u door:
- Hoe is de situatie ontstaan?
- Welk letsel heeft u er aan overgehouden?
- Welke medische behandelingen heeft u gehad?
- Wat is de situatie thuis en op uw werk?
- Welke kosten heeft u moeten maken?
- Welke situatie verwacht u voor de toekomst?
Wat kost de advocaat mij?
Kosten die gemaakt worden om de aansprakelijkheid en schade vast te stellen, worden gerekend tot uw schade. Ook deze schade moet door de verzekeraar worden vergoed. Dit betekent dat u ons in principe niets hoeft te betalen.
Onze ervaring
Ons kantoor heeft veel ervaring met letselkwesties. Onze LSA-advocaat geeft advies, kan onderhandelen en gaat in het uiterste geval voor u naar de rechter. Gratis kennismaking kan bij u thuis plaatsvinden - overal in Nederland- of op ons kantoor in Woerden of Leiden.