Schade door dieren​

Hoe lief we de hond van de buren of het geitje in de kinderboerderij ook vinden, hun gedrag is vaak onberekenbaar. Het gedrag van een dier kan  ernstige verwondingen veroorzaken. Zo kan een trap van een paard ernstige gevolgen hebben, en laat een hondenbeet ontsierende littekens na. Vooral bij jonge kinderen speelt een rol dat littekens pas kunnen worden gecorrigeerd als zij volwassen zijn. Dit betekent niet alleen dat gekeken moet worden naar de gevolgen van de behandeling - zoals pijn, ongemak en natuurlijk de kosten - maar ook dat het slachtoffer soms lang moet wachten op afwikkeling. Hiermee moeten we rekening houden bij de afwikkeling van de schade.

Eigenaar is verantwoordelijk

De wet bepaalt dat eigenaren van dieren eigenlijk altijd aansprakelijk zijn voor letsel dat hun dier veroorzaakt. Huisdieren vallen onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Dieren die beroepsmatig gebruikt worden, zoals paarden in een manege, vallen meestal ook onder een verzekering. Dit betekent dat letselschade, veroorzaakt door dieren, doorgaans met een aansprakelijkheidsverzekeraar kan worden afgewikkeld. Die verzekeraar moet zowel de schade als de kosten van rechtsbijstand vergoeden.

Wat doen wij?

Onze advocaat beoordeelt de situatie natuurlijk voordat zij een claim bij de eigenaar van het dier indient . Ze  beoordeelt de aansprakelijkheid en brengt uw schade in kaart. Daarna claimt ze deze schade bij de aansprakelijke partij helpt ze u bij de afwikkeling.

Wat speelt een rol?

Onze advocaat beoordeelt de situatie natuurlijk voordat zij een  schadevergoedingsclaim bij de  aansprakelijke partij indient . Ze neemt dan de volgende zaken met u door:

  • Hoe is de situatie ontstaan?
  • Welk letsel heeft u er aan overgehouden?
  • Welke medische behandelingen heeft u gehad?
  • Wat is de situatie thuis en op uw werk?
  • Welke kosten heeft u moeten maken?
  • Welke situatie verwacht u voor de toekomst?

Wat kost de advocaat?

Kosten die gemaakt worden om de aansprakelijkheid en schade vast te stellen, worden gerekend tot uw schade. Ook deze schade moet door de eigenaar van het dier worden vergoed. Dit betekent dat u ons in principe niet hoeft te betalen.

Onze ervaring

Ons kantoor heeft veel ervaring met letselkwesties. Onze LSA-advocaat geeft advies, kan onderhandelen en gaat in het uiterste geval voor u naar de rechter. Gratis kennismaking kan bij u thuis plaatsvinden - overal in Nederland- of op ons kantoor in Woerden of Leiden.