Letsel door dieren​

Hoe lief we de hond van de buren of het geitje in de kinderboerderij ook vinden, hun gedrag is vaak onberekenbaar. Het gedrag van dieren kan leiden tot ernstige verwondingen. Zo kan een trap van een paard ernstige gevolgen hebben, en laat een hondenbeet ontsierende littekens na. Vooral bij jonge kinderen speelt een rol dat littekens pas kunnen worden gecorrigeerd als zij volwassen zijn. Dit betekent niet alleen dat gekeken moet worden naar de gevolgen van de behandeling - als pijn, ongemak en natuurlijk de kosten-, maar ook dat het slachtoffer soms lang moet wachten op afwikkeling. Hiermee moeten onze advocaten rekening houden bij de afwikkeling van de schade.

De wet bepaalt dat eigenaren van dieren eigenlijk altijd aansprakelijk zijn voor letsel dat door hun dier is veroorzaakt. Huisdieren vallen onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering . Dieren die beroepsmatig gebruikt worden, zoals paarden in een manege, vallen meestal ook onder een verzekering vallen. Dit betekent dat letselschade, veroorzaakt door dieren, meestal met een aansprakelijkheidsverzekeraar kan worden afgewikkeld. Die verzekeraar moet zowel de schade als de kosten van rechtsbijstand vergoeden.

Heeft u vragen? Neem dan contact  op voor gratis overleg met onze gespecialiseerde advocaat letselschade in Woerden of in Leiden.