Rechtbank beveelt opnieuw medisch onderzoek naar letsel manueel therapeut

Voor de tweede keer raakt een manueel therapeut betrokken bij een ongeluk. Hij kan opnieuw niet meer werken en vraagt schadevergoeding . De verzekering weigert dit en wil evenmin meewerken aan onderzoek. Onze advocaat procedeert in een deskundigenprocedure, en de rechtbank wijst het verzoek toe.

 

Een paar jaar geleden heeft de manueel therapeut polsklachten opgelopen bij een ongeluk. Hij  heeft zijn werk als zelfstandige een tijd lang moeten neerleggen. Na revalidatie kan hij weer werken en pakt hij zijn praktijk op. Opnieuw echter wordt hij aangereden, en valt uit met elleboogklachten. De verzekering van de automobilist wil deze schade niet vergoeden omdat de klachten het gevolg van het eerdere ongeluk zouden zijn. Destijds zijn de klachten van de manueel therapeut onderzocht en zijn afspraken over een schadevergoeding gemaakt. Onze letselschadeadvocaat  stelt  medisch onderzoek voor, opdat blijkt of sprake is van nieuw letsel, maar ook dat weigert de verzekering.

Onze advocaat start een procedure bij de rechtbank en vraagt de benoeming van een deskundige. Een onafhankelijk gespecialiseerd arts moet onderzoeken of het tweede ongeluk niet toch nieuwe klachten van de manueel therapeut heeft veroorzaakt. Als dat blijkt, moet de verzekering opnieuw een schadevergoeding betalen voor verder misgelopen inkomen.

De rechtbank wijst het verzoek van onze advocaat toe in de deskundigenprocedure toe. De rechter schakelt een nieuwe medisch deskundige in. De onafhankelijke arts onderzoekt de manueel therapeut en oordeelt dat de elleboogklachten niet ontstaan zijn door het eerste ongeluk. Nu blijkt dat de tweede aanrijding de klachten veroorzaakt heeft, is de verzekering verplicht om de verdere schade van de manueel therapeut te vergoeden.

Vragen over letsel?

Onze advocaat adviseert, bemiddelt en procedeert vanuit regio Woerden/Utrecht /Leiden/Den Haag/Rotterdam over schade in het hele land na een ongeluk in verkeer, op werk, na mishandeling en meer. Neem contact  op voor gratis overleg.