Monteur ontvangt volledige compensatie voor tinnitus

Een onderhoudsmonteur wordt op zijn werk niet op tijd gewaarschuwd voor enorme geluidshinder. Hij loopt blijvende gehoorschade met tinnitus op. Onze letselschadespecialist kan aantonen dat de werkgever niet goed genoeg heeft gezorgd voor de veiligheid van de monteur. De fabriek erkent de verantwoordelijkheid en vergoedt alle schade; zowel het inkomensverlies als een passend bedrag aan smartengeld.

Het reinigen van grote machines in de fabriek maakt erg veel lawaai. Vanwege het risico op gehoorbeschadiging mag niemand in de buurt zijn tijdens deze schoonmaakactiviteiten. Dit gaat eenmalig mis: een onderhoudsmonteur is niet op tijd gewaarschuwd en bevindt zich nog in de machinekamer als de reiniging start. Het lawaai is zo hevig dat hij gehoorschade en blijvende tinnitus oploopt. Hij wordt wanhopig van de klachten, en zal nooit meer kunnen werken.

Onze advocaat kan aantonen dat de werkgever niet goed genoeg heeft gezorgd voor de veiligheid van de monteur. De fabriek erkent de verantwoordelijkheid en vergoedt alle schade. Vaststaat dat de onderhoudsmonteur op lange termijn helemaal gecompenseerd wordt voor zijn inkomensverlies en alle andere schade. Ook ontvangt hij een passend bedrag aan smartengeld.

Heeft u vragen over letsel of arbeidsrecht?

Onze advocaat in regio Woerden/Utrecht/Leiden adviseert, bemiddelt en procedeert over schade na een ongeluk in verkeer, op werk, na mishandeling en meer.  Neem gerust  contact  op voor gratis overleg.