Na ongeluk diepvriescel € 25.000 vergoeding

Tijdens het werk in een diepvriescel helpt een magazijnmedewerker zijn collega die vanaf een ladder een bestelling pakt van een hoge stellage. De ladder schuift weg en raakt in de val de bovenarm van de werknemer, die daardoor een scheur in zijn biceps oploopt. Onze advocaat letselschade stelt de werkgever aansprakelijk omdat de ladder niet geschikt was voor gebruik in een vriescel. De werkgever wil geen regeling treffen, zodat een procedure nodig is.

De rechter volgt het betoog van onze advocaat dat de harde plasticdoppen van de ladder onvoldoende grip geven op een gladde natte ondergrond, en veroordeelt de werkgever tot betaling van schadevergoeding aan de werknemer. De magazijnmedewerker ontvangt compensatie van € 25.000. Belangrijk voor de algemene veiligheid is verder dat de werkgever ook geschikte ladders aanschaft, nu met zachte rubberen doppen.

Vragen over letselschade?

Onze advocaten in  regio Woerden/Utrecht zijn er voor advies, mediation,  of procederen bij letselschade, sociale zekerheid, familierecht en arbeidsrecht. Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.