Inkomensschade glazenwasser vergoed ondanks zwart werk

Na een aanrijding kan een glazenwasser zijn werk niet meer doen. In de letselschadezaak ontstaat discussie over zijn (gedeeltelijk) zwarte inkomen. De verzekeraar wil hooguit het officieel aantoonbare “witte “inkomen compenseren. Onze letselschade-advocaat zorgt ervoor dat uiteindelijk ook de zwarte inkomsten worden vergoed, zodat het inkomen van de gewonde glazenwasser vrijwel gelijk blijft.

Het probleem was dat gedeeltelijk wit maar ook gedeeltelijk zwart gewerkt werd. De verzekeraar die de schade moet vergoeden wil eerst alleen uitgaan van het officiële inkomen en biedt een vergoeding aan van bijna € 2.000 inkomstenverlies per maand. Onze letselschade advocaat kan aannemelijk maken dat de glazenwasser veel meer verdiende. Uiteindelijk ontvangt de monteur een vergoeding op basis van € 4.500 netto per maand, waarmee de totale vergoeding over de periode dat hij nog had kunnen werken neerkomt op bijna € 300.000.

Bij letselzaken moet de aansprakelijke partij onder andere inkomensschade vergoeden. Voor dat inkomen is op zich niet relevant of de fiscale regels worden gevolgd. Dat belasting wordt verzwegen of ontdoken is in principe niet van belang. Wel is het belangrijk om de schadepost te bewijzen. Zo moet aannemelijk zijn dat “in de branche “zwart kan zijn gewerkt, en moet de schade worden geconstrueerd. Kwitanties, afspraken (via internet) of werkbonnen leveren dan een bijdrage.

Vragen over letsel?

Onze advocaat adviseert, bemiddelt en procedeert vanuit regio Woerden/Utrecht /Leiden/Den Haag/Rotterdam over schade in het hele land na een ongeluk in verkeer, op werk, na mishandeling en meer. Neem contact  op voor gratis overleg.