Hindernissenparcours met ongelukken

Een aantal collega’s neemt deel aan een evenement waarbij een stormbaan met hindernissen moet worden afgelegd. De deelnemers moeten in en uit het water klimmen en door de modder rennen. Bij een ongelukkige valpartij raakt een deelneemster gewond, en ze vraagt een schadevergoeding van de organisator. De rechter beslist dat de organisatie verantwoordelijk was voor de onveilige situatie, en de schade van de deelneemster moet worden vergoed

 

De deelneemster gleed van een gladde steigerbuis en viel ongelukkig op haar stuitje. De evenementenorganisator acht dat ongelukkig, maar voelt zich niet verantwoordelijk. Onze letselschade advocaat ziet dat anders: de organisatie had moeten zorgen voor een veilig verloop van het evenement.
De kantonrechter beaamt dat. Hoewel een hindernisparcours met zich meebrengt dat mensen kunnen vallen, moet een professionele organisator (ook) rekening houden met onervaren deelnemers die zich niet altijd bewust zijn van het gevaar van bepaalde hindernissen. De organisator moet dan bepaalde voorzorgsmaatregelen treffen, bijvoorbeeld door matten neer te leggen of (daar) extra te waarschuwen. Omdat er niet genoeg voorzorg- en veiligheidsmaatregelen zijn genomen om de schade van deelnemers zoveel mogelijk te voorkomen, is de organisatie aansprakelijk voor de schade van de deelneemster.

Ook een vraag over letselschade?
Heeft u ook een vraag over letsel of schade na een ongeluk of mishandeling? Onze advocaat letselschade helpt vanuit regio Woerden/Utrecht /Leiden/Den Haag/Rotterdam/Zwolle/Amersfoort met advies of procederen bij letselschade. U kunt ook bij onze advocaten en mediators terecht voor familierecht, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Vraag gerust om een gratis kennismakingsgesprek.