Gemeente aansprakelijk voor omgevallen boom

Tijdens een storm wordt een vrouw geraakt door een omvallende boom. Ze raakt gewond en kan een tijd niet werken. Onze advocaat letselschade zorgt ervoor dat de gemeente al haar schade vergoed.

Na het ongeluk wordt de boom onderzocht. De gemeente is eigenaar van de boom, en onderzoekt de situatie na het ongeluk. Uit het onderzoek blijkt dat de boom zichtbaar ziek was. Omdat de gemeente niet genoeg heeft gedaan om ongelukken te voorkomen is men aansprakelijk voor de schade.
Om de schade te bepalen is de situatie van de vrouw van belang. Zij woont alleen, en heeft kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp en bezorging van maaltijden. Haar werk als ZZP-er staat een paar maanden op een laag pitje, zodat haar inkomen is gedaald. Onze advocaat regelt dat alle onkosten worden vergoed, inclusief compensatie voor het misgelopen inkomen.

Ook een vraag?
Heeft u ook een vraag over letsel of schade na mishandeling of een ongeluk? Neem contact op met onze letselschade advocaat voor een gratis kennismakingsgesprek!