Minder alimentatie voor kleine ondernemer

Een kleine ondernemer heeft ter voorkoming van nare discussie ingestemd met een forse alimentatie voor zijn ex-vrouw en kind. Vanwege teruglopende bedrijfsresultaten dreigde hij in de schulden te komen, nu hij vanwege de alimentatie zijn overige lasten niet meer kon voldoen.

Onze advocaat familierecht heeft de alimentatieruimte volgens de huidige methodes uitgerekend. Helaas echter was de financiële situatie van de ondernemer onzeker. Vanwege zijn teruggelopen opbrengsten kon hij de –hoge- kosten van de boekhouder niet tijdig betalen, zodat de jaarrekeningen die vereist zijn voor het meten van bedrijfsresultaat niet op tijd voorhanden waren.

Zoals gebruikelijk heeft Spoorlaan Advocaten geprobeerd de kwestie in overleg te regelen. De andere partij voelde echter niet voor acceptatie van lagere alimentatie, en dacht sterk te staan zolang de ondernemer zonder boekhouder de rechter geen duidelijke cijfers kon tonen.

In een grimmige procedure heeft onze advocaat aangetoond dat de alimentatie vanaf begin af aan te hoog is vastgesteld. Onze ondernemer is in het verleden ten onrechte akkoord gegaan met betaling van hoge alimentatie. Spoorlaan Advocaten kon de rechter ervan overtuigen dat de toenmalige –wel beschikbare- bedrijfsresultaten tot een veel lagere alimentatie hadden moeten leiden. Vervolgens werd vastgesteld dat ook de huidige financiële situatie nog eens moest leiden tot lagere bedragen. Vanwege de bijzondere situatie ging de rechtbank mee in ons betoog dat niet alleen de alimentatie niet alleen verlaagd werd, maar ook dat dit met terugwerkende kracht in ging.

error: Neem contact op als u de inhoud van de pagina wilt gebruiken.