€15.000 voor voetganger na busongeluk

Tijdens het oversteken keek een voetganger niet uit en werd geraakt door de spiegel van een bus. Hij raakte gewond aan zijn oog. Hoewel de voetganger schuld had aan het ongeluk kon onze letselschade advocaat een schadevergoeding van € 15.000 voor hem regelen.

De busmaatschappij was niet meteen bereid om de schade te vergoeden. Men voerde aan dat de voetganger door rood liep en de aanrijding zelf had veroorzaakt. Echter, wettelijk is gemotoriseerd verkeer in elk geval gedeeltelijk aansprakelijk bij een botsing met een ‘ongemotoriseerde weggebruiker’ zoals voetgangers of fietsers. Ook een voetganger die schuldig is aan het ongeluk heeft daarom recht op – in elk geval gedeeltelijke – schadevergoeding. Op grond hiervan wist onze specialist letselschade te bereiken dat de voetganger een vergoeding ontving van € 15.000 vanwege misgelopen inkomen en smartengeld.

Ook een vraag over letselschade?
Heeft u ook een vraag over letsel of schade na een ongeluk of mishandeling? Onze advocaat letselschade helpt vanuit regio Woerden/Utrecht /Leiden/Den Haag/Rotterdam/Zwolle/Amersfoort met advies of procederen bij letselschade. U kunt ook bij onze advocaten en mediators terecht voor familierecht, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Vraag gerust om een gratis kennismakingsgesprek.