€ 20.000 voor whiplash verpleegkundige

Een verpleegkundige wordt van achteren aangereden. De botsing vindt plaats buiten de bebouwde kom, waar de veroorzaker met ongeveer 70 km per uur achterop de auto van onze cliënt rijdt. De verpleger heeft direct klachten aan zijn nek en rug. Vanwege whiplashklachten kan hij langere tijd niet werken.

Hij spreekt de verzekering van de veroorzaker een automobilist aan voor de schade, maar krijgt nul op het rekest. Weliswaar erkent de verzekering aansprakelijkheid voor de botsing, maar men meent dat de klachten van verpleegkundige niet door de aanrijding veroorzaakt zijn. Spoorlaan Advocaten wijst erop dat de klachten van de verpleegkundige vaak voorkomen na een achteropaanrijding en dus aannemelijk zijn.

Omdat met de overtreding van de verkeersregels een veiligheidsnorm geschonden is mag daarbij juridisch geen (te) ingewikkeld bewijs verlangd worden voor het verband tussen de botsing en de medische klachten. Onze advocaat stelt namens de verpleegkundige een schikking voor. De verzekering accepteert het voorstel, en vergoedt € 20.000 voor de schade van de verpleegkundige.

Vragen over letselschade?

 

Onze advocaten in regio Woerden/Utrecht zijn er voor advies, mediation of procederen bij letselschade, sociale zekerheid, familierecht en arbeidsrecht. Vraag gerust vrijblijvend advies! U kunt terecht bij onze specialisten voor een gratis kennismakingsgesprek.