Schadevergoeding na mishandeling in café

In een café wordt een 20-jarige bezoeker mishandeld. De aanvaller is dronken en verwondt de jongen zo ernstig met een mes dat een spoedoperatie nodig is. Vanwege PTSS-klachten loopt de bezoeker studievertraging op. Onze specialist letselschade procedeert hierover tegen de dader. De rechtbank oordeelt dat alle schade – dus ook de studievertraging- moet worden vergoed.

Het mishandelingsslachtoffer was in het laatste jaar van zijn MBO-opleiding. Na de operatie lijkt zijn herstel goed te verlopen, en hij haalt zijn MBO-diploma waarna hij een HBO-opleiding start. Daarna ontstaan echter complicaties met zijn littekenweefsel en moet hij opnieuw worden geopereerd. Na de operatie krijgt de student zware psychische klachten. Hij gaat in behandeling, waarna blijkt dat hij PTSS heeft ontwikkelt: een posttraumatische stress stoornis. Door dit alles loopt hij alsnog studievertraging op. Hij vraagt de letselschade-advocaat van Spoorlaan Advocaten of hij in aanmerking komt voor schadevergoeding vanwege de mishandeling en de studievertraging.

Onze advocaat adviseert om volgens de richtlijnen van de Letselschaderaad ruim € 20.000 bij de dader te claimen. De mishandelaar weigert betaling, zodat onze specialist een procedure start bij de rechtbank. In de procedure betoogt de mishandelaar dat er geen verband is tussen de mishandeling en de studievertraging van de student vanwege de verstreken tijd. Onze advocaat voert aan dat een traumatische gebeurtenis tot ernstige psychische en lichamelijke klachten kan leiden, die soms pas later komen vast te staan. Hoewel niet helemaal vast staat dat de student zonder mishandeling verder had kunnen leren zonder vertraging kan dit niet in het nadeel van de student worden uitgelegd. Omdat het verband tussen de mishandeling en de vertraging aannemelijk is, moet de dader de volledige schade aan de student vergoeden.

De rechter volgt de redenering van onze advocaat. In de uitspraak overweegt de rechter: “…Achteraf valt nooit vast te stellen of de student zonder mishandeling en complicaties hiervan zou zijn overgegaan naar het tweede jaar. Deze (geringe) onzekerheid komt voor het risico van de dader …
Al met al heeft de student recht op schadevergoeding vanwege de studievertraging.

Ook een vraag?
Heeft u ook een vraag over letsel of schade na mishandeling? Onze advocaten in regio Woerden/Utrecht/Leiden is er voor advies of procederen bij letselschade. U kunt ook bij onze advocaten en mediators terecht voor familierecht, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Vraag gerust vrijblijvend advies! Onze specialisten bieden u een gratis kennismakingsgesprek aan.

Gratis kennismaken met onze advocaat letselschade bij schade na mishandeling of ongeluk regio Woerden/Utrecht /Leiden/Den Haag/Rotterdam/Zwolle/Amersfoort